h1

Hjelp mot tannlege-frykt

05/02/2010

En pasient kom til meg for å få hjelp mot sin tannlege frykt. Det var vel ikke selve tannlegen som var problemet, men det at han skulle rotfylle og at det kom til å bli et ganske omfattende inngrep. Han var glad for at noen i det hele tatt vurderte å gi han noe som kunne dempe hans frykt for denne tannlegebehandlingen. Så lenge han kan huske har denne frykten fremkalt kaldsvetting og besvimelsestendenser, i tillegg til stadige utsettelser av tannlege besøk.

Dette er ikke et enestående tilfelle. Svært mange har aversjoner mot å bestille time hos tannlegen, og mange har også unødvendige plager etter at de har vært hos tannlegen. Homeopatiske medisiner kan være til hjelp mot mange av  frykt- eller andre tannrelaterte plager, og her er noen av de mest brukte medisinene i disse tilfellene:

ARNICA. Vi ser ofte at om du tar den homeopatiske medisinen Arnica rett før og etter trekking av tenner og ved større inngrep, vil helingsprosessen skje raskere og minimere blødningen.

HYPERICUM. Ved nerveskader som forårsaker sterke smerter etter inngrepet.

GELSEMIUM. Typisk medisin som blir brukt mot nervøsitet og frykt før tannlegebesøk, eksamener o.l. Pasienten føler seg svak, skjelver, er kvalm og har ofte diaré pga nervøsiteten.

ACONITUM. Veldig akutt form for angst, med tørr munn.

Ta kontakt med din homeopat for å få vite hvilket homeopatisk medisin som vil passe til dine plager..

Artikkel: Homeopathy at the dentist’s office.

* * *

Ta alltid kontakt med din Homeopat for råd og analyse før du tar homeopatiske medisiner.

Spesialtilbud i Februar: FOREBYGGENDE BEHANDLING TIL ALLERGI-SESONGEN . De som bestiller behandling hos meg for denne problematikken får 100 kroner i avslag på pris for førstegangskonsultasjon.

Reklamer
%d bloggere like this: