h1

Om Homeopati

Homeopati er en naturlig behandlingsform som har økt betraktelig i popularitet de siste årene. Etter skolemedisinen er homeopati den type medisin som blir brukt mest i verden. Bare i Europa er det nå mer enn 30 millioner brukere.

Homeopati er en skånsom behandlingsform som er trygg å bruke både for barn og voksne. Homeopater behandler helhetlig, og fokuserer ikke kun på en medisinsk diagnose. De gode resultatene av behandlingen varer derfor lenger; pasienten føler at hun/han får mer energi og en økt grad av velvære.

Homeopatien er basert på prinsippet om at likt helbreder likt. Prinsippet beskriver at en substans som produserer visse symptomer i friske mennesker også kan kurere de samme symptomene hos syke. Denne idéen var kjent hos de gamle grekerne, men det var ikke før i begynnelsen av det 19.århundret at det ble systematisert av den tyske legen og farmasøyten Samuel Hahnemann.

Homeopatisk medisin blir omsatt for omtrent 8 milliarder kroner årlig. 70% av dette salget skjer i Europa, og man ser også her en salgsøkning av homeopatisk medisin på mellom 15 og 20%.

Halvparten av de franske allmennpraktiserende leger benytter seg av homeopati og hele 7 av 10 leger mener at homeopati har effekt.

* * *

Homeopatiens Grunnlegger: Ode to Samuel Hahnemann

Homeopatisk Behandling: An Introduction to Homeopathy

Homeopater i Norge: Medlemmer av Norske Homeopaters Landsforbund

%d bloggere like this: